FONDACIONI ENVER MALIQI

Logo Em Fondacija
Ge 18 2

EDUKIMI

Palette

ART DHE KULTURË

Eco Friendly

MBROJTJA E MJEDISIT JETËSORË

Misioni, Vizioni dhe Vlerat

Misioni

Misioni i Fondacionit Enver Maliqi është të kontribuojë në zhvillimin e një shoqërie më të barabartë, tolerante dhe solidare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Si Fondacion, kemi sfida të mëdha përpara nesh. Jemi të sigurt se do të arrijmë të bëjmë ndryshime dhe të jemi një shembull i mirë për krahasim, që të motivojmë kompanitë tjera shoqërore të përgjegjshme dhe të ndërgjegjshme për të bërë më shumë për komunitetin.

Vizioni

Vizioni i Fondacionit “Enver Maliqi” është që të punojë me përkushtim për një shoqëri në të cilën qytetarët do të mësojnë të marrin përgjegjësi dhe të kuptojnë fuqinë e bashkimit, të kërkojnë zgjidhje për problemet sociale, mjedisore, ekonomike, arsimore dhe të lartësojnë artin dhe kulturën.

Fondacioni i përkushtohet kujdesit dhe fuqizimit ekonomik të qytetarëve në rrezik social, me theks të veçantë tek të rinjtë dhe fëmijët. Ai kërkon të nxisë solidaritetin dhe frymën e komunitetit në shoqëri përmes zhvillimit të filantropisë.
Fondacioni do të kontribuojë në zhvillimin e një shoqërie më të barabartë, tolerante dhe solidare në Maqedoni dhe Kosovë.

Çka dëshirojmë të bëjmë

Familja e Enver Maliqit themeloi Fondacionin për nder të njeriut të madh, humanistit, profesionistit, babait dhe bashkëshortit të përkushtuar, vizionarit, filantropit, biznesmenit të suksesshëm, mikut dhe shokut.

Fondacioni "Enver Maliqi" do të vazhdojë aty, ku kanë mbetur veprat e mira të Enverit dhe do t'i japë dorën çdo individi, artisti, institucioni, shoqate, që bën ndryshime në sfera të caktuara të jetës.

Ne besojmë fuqishëm, se përgjegjësia individuale është e nevojshme për të mirën e shoqërisë në tërësi.

Do të njohim projektet që do të jenë në përfitim të komunitetit. Do të promovojmë vlera që respektojnë natyrën, reduktojnë ndryshimet klimatike, projekte që janë me interes të veçantë nga sfera artit, kulturës dhe arsimit, si themel i çdo shoqërie të shëndetshme.

Ne besojmë fuqishëm se asnjë kompani nuk mund të jetë plotësisht e suksesshme pa qenë përgjegjëse ndaj komunitetit dhe pa punuar në sinergji me nevojat e shoqërisë në të cilën jetojmë.

Fondacioni do të shërbejë si shembull pozitiv dhe frymëzim për të tjerët, për përfshirje edhe më të madhe dhe punë me përgjegjësi shoqërore, si mision i përbashkët i gjithë komunitetit të biznesit.

Në përkujtim...

Enver Maliqi

Fondacioni "Enver Maliqi" i kushtohet njërit prej humanistëve dhe filantropëve më të mëdhenj shqiptarë, themeluesit të Gemak Trade, njërit prej biznesmenëve më me ndikim të regjistruar në Odën Ekonomike të Maqedonisë së Veriut.

Ai nuk ishte një njeri i zakonshëm, kishte aq shumë dashuri për të gjithë, vizionar, punëtor, mik, dinte çfarë të bënte dhe kur dikush dështonte dhe kur dikush ia dilte. Ai gëzohej për sukseset e të tjerëve, si dhe të tijat. 

Enver Maliqi u lind më 10 shkurt 1952 në zemër të Shkupit, në Çarshinë e Vjetër të Shkupit, në një mjedis multietnik dhe multifetar. Edhe pse jeta dhe detyrimet e dërguan në vende të ndryshme të botës, në fund ai kthehej gjithmonë në shtëpi, në Shkupin e tij. Si një njeri që e donte qytetin e tij dhe ku kaloi momentet më të bukura të jetës së tij, me dëshirën por edhe detyrimin për t'ia shpërblyer të gjitha gjërat e bukura që i dha qyteti, Enveri e kreu me shumë sukses detyrën e nënkryetarit të Bashkisë së Qytetit të Shkupit.

Ai gjithashtu, me krenari kontribuoi si konsull nderi i Meksikës në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Ai ndante çdo moment me familjen, miqtë dhe kolegët, por edhe me punonjësit e tij. Ai la pas pasurinë e tij më të madhe, familjen dhe rrugën që duhet të ndjekin të gjithë. Të respektojmë njëri-tjetrin dhe të duam çdo moment të jetës, të jemi njerëz të mirë dhe të mos ndalojmë së përmirësuari. Na la një përgjegjësi të madhe për të vazhduar veprat e tij, misionin e tij dhe madhështinë e njeriut që mbante brenda.

Krahas të gjitha bizneseve të tij të suksesshme, Maliqi e konsideronte familjen e tij, si thesarin më të madh.

Enver Maliqi vdiq më 1 dhjetor 2021, duke lënë pas shumë detyra të papërfunduara, për të cilat pasardhësit e tij do të vazhdojnë aty ku e la. 

Themelues dhe anëtarë

Mevljude 1

Mevlyde Maliqi

Kryetare e Fondacionit

Nina 1

Nina Sherifovska

Drejtor Ekyekutiv i Fondacionit

Marija 3

Marija Tasev

Proekt Menaxher dhe Person përgjegjës për kontakt

MIQТË Е FONDACIONIT
KONTAKT

  Emri i plotë *

  E-mail adresa *

  Porosia *

  Fondacioni
  ENVER MALIQI
  • Adresa Rr. 1732 nr. 4
  • Qyteti Shkup
  • Telefon +389 2 551 5174
  • E-mail: fondacija@maliqigroup.com

  Mevlyde Maliqi
  Kryetare e Fondacionit

  Претседателка на Фондацијата „Енвер Малиќи“, ја основа Фондацијата во чест на нејзиниот сопруг со цел да ги зачува вредностите за кои заедно се обидуваа да ги пренесат на луѓето околу себе, создаваа можности за филантропија, емпатија, хуманост и иницира лидерство и ангажман во заедницата со цел да го привлечат вниманието за да создадат промени.
  Што гледате како најголема потреба на денешницата?
  – Љубов кон човештвото.
  Имам чест што имате доверба во мене да ги пренесам потребите на заедницата и заедно да најдеме начин како некои недостатоци во општеството да станат инспиративни како решение.
  Родена е 22 Ноември 1953 година . Во Урошевац.
  Мевљуде по образование е наставник по физика и математика, но како вели ѕвездите се согласиле сепак да биде посветена на семејствето и бизнисите кои ги почнаа со својот сакан сопруг Енвер.
  Таа е фокусирана како различноста и еднаквост и вклучување во филантропијата.
  „Мојот сопруг и јас создадовме семејство пред повеќе од 40 години.
  Да се биде родител на толку многумина и во исто време да се работи на системите во кои растат овие деца – образование, згрижување, здравје, безбедност – влијаеше на мојот живот, мојата страст и на моето одлучување“.
  Како претседател на Фондацијата, Мевљуде може секојдневно да работи на својата страст – да се помогне на луѓето и на заедницата. Таа ги обединува енергијата и ресурсите бизнисите и волонтерите во заедницата за да помогне во зголемувањето на свеста за важноста алтруизмот и градењето врски кои се клучни за решавање на општествените проблеми.
  Мевљуде е инспирирана од нејзиниот тим и напредокот што се постигнува кон заедница.
  Моја најголема желба во која Енвер ме поджуваше е на луѓето да им правам добро. Да бидат среќни, Здравјето е најважно, но верувам дека личниот напредок и реализација како човек е исто атка важно. Семејството е столб на сите успеси во животот, затоа со фондацијата ќесе насочиме на вистинските вредноси. Тоа значи образование, благосостојба и придонес во средината во која растеме, создаваме и живееме. Важно е да создаваме и да оставиме за идните генарации.

  Nina Sherifovska
  Drejtor Ekyekutiv i Fondacionit

  Една од најблиските соработници на Енвер Малиќи, во последните дваесетина години. Шерифовска работи и како извршен директор и на неколку од бизнисите на семејството Малиќи .
  Амбициозна, со визонерски особини, вистински пример за силна жена која е пример во заедницата.
  Полна со оптимизам и без разлика на животните искушенија, секогаш ја гледа поубавата страна на животот.
  Бласостојбата и образованитео на децата се облстите во кои Шерифовска дава најголем придоденс во животот.
  Жена со интегриртет која секогаш наоѓа начин како помогне, притоа да биде силна и успешна жена, и со своите зборови и дела , зборува за вредностите кои ги почитува. Сака да им помага на другите за да станат најдобрата верзија од себе.