Музичко поетски перформанс – Диши Љубов

март 24, 2022
Музичко поетски перформанс – Диши Љубов
Фондацијата „Енвер Малиќи“ е покровител на „Диши љубов“ музичко-поетски и визуелен перформанс, чија премиера се оддржа во Концертната сала на Филхармонија. Автори на перформансот се Џијан Емин и Тина Иванова, а тематски проектот говори за љубовта, за Скопје, за градот, за воздухот… Фондацијата “Енвер Малиќи“, поддржува проекти кои се во интерес на културата и уметноста.
Posted in ПРОЕКТИ