Поддршка на спортот и децата со Даунов синдром

март 13, 2022
Поддршка на спортот и децата со Даунов синдром

Со задоволство известуваме дека Фондацијата “ Енвер Малиќи“ ги поддржа младите спортисти кои осознаа дека хуманоста може да го направи светот поубаво место за живот.

Поддршка оди за младата докторка и шампионка во џудо Берна Шерифовска и нејзиниот брат Еди, кои со неверојатна љубов решија да ги подучуваат децата со Даунов синдром на овој благороден спорт.

Posted in ПРОЕКТИ