Првачиња од основно училиште во Чаир добија училишен прибор од Фондацијата Енвер Малиќи

септември 7, 2023
Првачиња од основно училиште  во Чаир добија училишен прибор од Фондацијата Енвер Малиќи

Повеќе од 120 првачиња од основното училиште „Васил Главинов“ од Чаир и годинава, традиционално добија училишен прибор од Фондацијата Енвер Малиќи.
Мевљуде Малиќи, основач на Фондацијата, на првачињата им посака успешен почеток во најубавите животни предизвици, образованието и другарувањето.
Нина Шерифовска, директорка на Фондацијата порача дека инвестицијата во образованието кај децата е клучна за сите, како за поединците, така и за заедницата.
Ние сакаме да бидеме дел од создавањето на едуцирана генерација лидери.

Posted in ВЕСТИ