Вработените од Гемак со помош од Фондацијата Енвер Малиќи организаираа еко акција за садeње на дрвца во кругот на СОС Детско село Македонија

јуни 28, 2023
Вработените од Гемак со помош од Фондацијата Енвер Малиќи организаираа еко акција за садeње на дрвца во кругот на СОС Детско село Македонија

Вработените од Гемак со помош од Фондацијата Енвер Малиќи организаираа еко акција за садeње на дрвца во кругот на СОС Детско село Македонија , заедно децата од селото.
Сонце, убава енергија, љубов и грижа и вредните градинарски детски рачиња помогнаа на гемаковци да се засадат 60 дрвца и дузина сардели.
Акцијата заврши со пладневна дружба, мал пикник, со досетки, смеа и со признание за секое од децата, мајките и воспитувачите од селото.
Браво за членовите од Фондацијата Енвер Малиќи, Гемак за овој преубав настан и преку садењето на дрвца ја пренесоа пораката дека децата се нашиот извор на живот.
“Ниту едно дете не треба да расте само”.

Posted in ПРОЕКТИ